Om oss

Kennel Eau De Luxx 

VI strävar inte efter att vara en kennel med flertalet briardkullar utan efter att föda upp Briarder selektivt med fokus på kvalité.

Vår uppfödning vänder sig till dig som är aktiv med din hund och kan erbjuda din hund ett hem som familjemedlem. Det är självklart roligt om ni tränar , tävlar eller ställer ut er briard, men det viktigaste är att ni ger er hund ett kärleksfullt aktivt hem – där er hund är en medlem av familjen.

Vi är en småskalig kennel där kvalité är det  viktigaste för oss. Vi arbetar med våra briarder, något vi anser är viktigt att behålla i vår ras, som från början är en vall och boskapsherdehund- och en brukshund. Kan vi blanda arbetslust med friska ,sunda och mentalt bra hundar samt rätt konstruktion för vad Briarden är gjord för , då är vi nöjda. Kvalité är inget vi tummar på! 

I vår kennel är vi som en familj- går igenom motgångar tillsammans och firar varandras framgångar. Vi anordnar MH , MT , Kennelläger och diverse aktiviteter för våra valpköpare. Begränsningen för hur mycket man vill vara med på ligger hos dig som valpköpare. Vi förbehåller oss att välja just din valp. Rätt valp till rätt hem är vårt ledord. Det skall vara roligt att äga en Eau De luxx hund. 

Vill du bli en av oss ? Tveka inte att kontakta oss för mer information om våra planerade valpar!

Vi har vunnit flera utmärkelser från Svenska briard och Picardklubben . Bland annat 

– Årets Utställningsvalp

-Årets Utställningsbriard

-Årets lydnadsuppfödare

-Årets allroundbriard

-Årets lydnadbriard

-Årets Rallybriard

-Årets freestylebriard

-Årets Agilitybriard

-Årets avelshane

Jag Therese är starten till denna kennel, Jag har alltid haft ett gediget intresse för hundar och djur.   Min första briard köptes in 2005 med den anledningen av att träna och ha en bra kompis men också ställa ut . Castor gav mersmak vilket gjorde att min andra hund Polluxx införskaffades och därefter har det rullat på med Gnistra, Glänsa ,Fenixx samt Cruxx.  Med Mina hundar är jag aktiv inom utställning, bruks (spår och rapport) lydnad & rallylydnad samt vallning.  Nu har jag Glänsa som jag tränar och tävlar med. På fritiden blir det många promenader, joggingrundor, skidåkning, hundträningar ,tävlingar samt vallning.  Jag har suttit som revisorsuppelang i Umeå brukshundklubb och har även suttit med i briardklubbens sammankallande. Utöver det är jag utbildad till  CUA för hundutställning och sitter som utställningsansvarig för Svenska briardklubben. Jag tycker föreningsarbete är roligt och intressant men att få vara aktiv med sin hund är roligare . Mina hundar är inte bara hundar utan de är vänner, familj och liv- de är bland de mest värdefulla man kan ha. Våra hundar lever tillsammans med oss i det vardagliga livet och allt som vi gör finns också våra hundar med på.

Patrik

 
 
Patrik halkade in på hunderiet då vi träffades 2007. Han har hunnit med att tävla lydnad och rapport samt gått ”grönakortet” kurs och är nu godkänd till att tävla i drag . Patrik är  aktiv inom hemvärnet där han och Glänsa arbetar tillsammans.
**********
 Kontaktuppgifter

Therese Sångberg

Faresta 211, 89195 Arnäsvall

070-5601149

real81@hotmail.com  / eaudeluxx@gmail.com