Valpar -Leverans hösten 2021

Vi har fått valpar , 12 stycken varav 7 hanar & 5 Tikar – alla bokade .

Födda 14/8-2021, leverans 9/10 2021.

Mellan

 Eau De Luxx Mixxa

HD B ED UA

MH , MT & Exteriörbeskrivning

KORAD

TJÄNSTEHUND

RLDN

LD Startklass

BISvalp

EXC1 CK Raspecial

BiV-juniorvinnare & Nordstjärnanjuniorvinnare

Cert & BIR Norge

 

Urax

HD A ED UA

Mh med gk skott

NHAT

KORAD

Godkänt anlagstest  för Patrullhund

EXC CK unghundsklass Bäst I Väst


Mixxa är en hund med rustik vacker kropp och benstomme. Hon är en aktiv hund fast med en bra av och på-knapp. Hon trivs med sitt arbete inom hemvärnet men gör absolut inte bort sig i annat arbete där hon visat upp fina poäng i både lydnad och rallylydnad. Hon har en bra kamp- och  leklust men gillar även att vara hemmahund på gården. Hon kommer efter den välkända vinnarhunden ( vinnartitlar och rasklubbsvinnare) på utställningar ,Pixa och efter trevliga Jerker ( som även är Cruxx pappa). Mixxa har förutom fina arbetsmeriter även fina utställningsmeriter där hon bland annat har blivit BIRjunior på Svenska Briardklubbens rasspecial med ck. Mixxa har  en vacker skall med fint bett men även lättskött päls där hennes vackra fawnfärg börja komma till sin rätt.

Urax är en supertrevlig kille som är glad och framåt. Han tar för sig av alla aktiviteter han utför och gör det dessutom jäkligt bra. Han tränas i vallning , sök och även för att bli framtida tjänstehund. Han har enligt uppfödare samt ägaren många positiva sidor där jag vill lyfta hans arbete och viljan att arbeta tillsammans. Han är välkonstruerad hund och bara en sån härlig och glad kille som jag fastnat för . Urax pappa är Costello som bland annat vunnit Rasspecial i Sverige och Frankrike!! Urax härliga fawnfärg har börjat komma och han har vuxit i sin vackra kropp. Han har själv ställts med CK och vinnare av unghundsklass på rasspecial.

Jag tror att valparna ur denna kombination kommer bli härligt arbetsglada briarder som inte kommer göra bort sig i utställningsringen. De kommer passa ett aktivt hem då jag tror denna kombination kommer bli utmärkta allroundhundar där du som ägare sätter gränsen med vad ni skall utföra och hur lång ni kommer gå.

 

Vi söker fodervärd- alternativ avelsrätt på en tikvalp ur denna kombination. Låter det intressant ?


Vi är en liten kennel i Norr där det viktigaste för oss är sunda hundar av kvalité & med bra mentalitet.

Vi har förstås också krav på våra valpköpare så som ni skall ställa krav på oss.

De krav vi ställer på er är att ni HD ( höftledsröntgar) MH (mentalbeskriver )& UhB (unghundsbeskriver) er hund innan den fyller 18 månader och vi ser förstås gärna att ni även går MT ( mentaltest när åldern är inne).

Vi anordnar MH för kullen samt MT men även träningar och träningsläger och vi vill förstås hålla kontakten med våra valpköpare.

När du köper valp från oss är den leveransklar vid 8 veckor

– Valpens föräldrar är HD fria friska hundar som uppfyller Svenskabriardklubbens  avelsrekommendationer

– Fri från nattblint anlag såkallad – RPE 65- FRI

– Registrerad i Svenska Kennelklubben ,veterinärbesiktigad & ID märkt

– Vaccinerad & avmaskad

– Dolda fel försäkrad hos Agria samt individuellt försäkrad från vecka 6

-Uppväxt i hemmiljö där de fått tillbringat sin tid ute och inne tillsammans med oss

 

Kontakta oss om ni vill veta mer- Kontakta oss Therese -070-5601149 real81@hotmail.com