Planer höst/vinter 21-22

 

KORAD TJH SE UCH FI UCH N UCH NORD UCH LP1 LP2 RLD N RLD F RLD A

EAU DE LUXX EXXTRA OF ME-MORR-Y

GLÄNSA

HD B ED Ua

Nattblindhet DNA-test – Fri

Eu -Fri

e. CIE CIB SL & CZ Champ IPO1-3 HWT,  Brian Badrias Darling

u KORAD CIE LP1 LP2 RLD N Don Fidos Me-Morr-Y De Luxx

*

MH & UBH  (Godkända skott)

MT 444 poäng -KORAD

2015 Års allroundbriard Svenska Briardklubben

 2016 Års Bästa allroundbriard tik Briardklubben

2015 Års Utställningshund Umeå brukshundklubb

Resultat

BIR-valp med HP

BIG2

Unghundsbeskrivning

Godkänd Extriörbeskrivning

EXC CK BIM Juniorklass SKK

Exc4 jkl Briardspecial Nordstjärnan

EXC1 CK Unghundsklass

EXC1 CK UHKL Briardspecialen 2015

EXC1 CERT Bruksklass Nordstjärnan 2016

EXC1 CK CERT  BIM BRUKSKLASS SBK

EXC1 CK CERT BIM Finska Kennelklubben

EXC1 Eurodogshow 16

EXC1  VDH-VCHA Tyskland raspspecial

CACIB

BIR SBK

BIR SKK

BIS2 SBK

BIS1 Bruksmeriterad SBK

Svensk Utställningschampion

Finsk Utställningschampion

3xgodkänt resultat Rallylydnad nybörjarklass 93,85 poäng = RLDN

3x Godkänt resultat fortsättningsklass, 99,94 poäng RLDF

3x godkänt Rally Avancerad 97 poäng = RLDA

LP1 med bla 172,5 poäng lydnadsklass 1

LP2 med bla 184,5 poäng  Lydnadsklass 2

Uppflyttspoäng 286,5 i nya lydnadsklass 1

Tjänstehund Patrull

Godkänt vallanlagsprov

 

Anamma Nord Ludvig-Lymmel

HD A

MH

Exteriörbeskriven

 

Glänsa är en härligt aktiv allroundbriard där en av och på knapp är en av hennes fina egenskaper.  Hon har en fantastiskt kamplek och bett  samt föremålsintresse och tycker allt arbete är roligt. Hon har fina vallegenskaper ( någon alla hennes syskon har samt som hon nedärvt till tidigare valpar ) .  Hon Är en förig hund med stor ” willing to please ” för sin förare. Detta är något som hon visar upp både inom hemvärnet där hon är tjänstehund men även på lydnadsplan som till spårskogen samt vallningen. Hon har fina utställningsmeriter där hon bland annat har placerat sig i BIS-finalerna och har CERT i flera länder. Hon är en liten robust tik  med de rätta proportionerna för att klara av det arbete som en briard skall klara, dessutom har hon en  otroligt lättskött päls.  Bland hennes syskon har vi bla 2 syrror som vart kvalade till SM ( rallylydnad och lydnad) Uppflyttad högre klass spår , champions inom diverse arbete.  Hennes tidigare valpar har bla meriter som BIR & BISjunior på rasspecial, BIRvalp / BISvalp på Rasspecial samt flertalet nosework-arbetande vovvar men även arbete inom rally och lydnad och vallning. Bakom Glänsa finns Gnistra  och Gnistras pappa Polluxx. I dem har vi lyckats behålla Beauty and brain , något som Glänsa också för med sig . Brian är Glänsas pappa och han har tävlat vallning , IPO, lydnad och skydd så det är inga dåliga arbetshundar där bakom inte .

Ludde är en hund som jag fick upp ögonen för redan när han var några veckor. Han var den som utmärkte sig mest i  kullen (enligt mig ) till utseende .Han har en härlig kompakt kropp där det inte finns några tvivel om att han är en hane- rejält maskulin.  Jag har haft förmånen att få följa med på hans MH som visade sig vara exakt så som jag vill ha i mina briarder. Full med fart, kamp och lek samt stor nyfikenhet. Han är en aktiv hund som visat sig ha massor av fina dragegenskaper inom bla Cykling och skidåkning.  Det finns också fina vallegenskaper där, något som jag tycker är viktigt att bibehålla . Bakom Ludde finns Gullan som lämnat fina avkommor både exteriört och med fina arbetsegenskaper och bra mentalitet. Luddes Pappa Djinn är en finfin hane som har flertalet utställningsmeriter i Europa samt flertalet selections och  championat. Ludde`s matte och Husse beskriver honom som en glad hund som tycker om att följa med på allt de hittar på, alltid glad och har en stor förkälrek för när dragselen kommer fram. Han är en riktig myskille som gärna liger tätt intill i soffan eller i sängen.

Ur denna kombination förväntar jag mig aktiva allroundhundar med mycket kamp och lek samt föremålsintresse. Jag väntar mig valpar med stor följsamhet och willing to please-känsla . Det finns fina vallanlag i båda föräldrardjuren och jag skulle bli förvånad om det inte följer med till valparna. Både Glänsa och Ludde är nyfikna hundar och väldigt fartfyllda hundar men de har båda förstås en jätte fin avknapp för att kunna koppla av. Denna hund lämpar sig för dig som vill vara aktiv och eller ställa ut .

Vi är en liten kennel i Norr där det viktigaste för oss är sunda hundar av kvalité & med bra mentalitet.

Vi har förstås också krav på våra valpköpare så som ni skall ställa krav på oss.

De krav vi ställer på er är att ni HD ( höftledsröntgar) MH (mentalbeskriver )& UhB (unghundsbeskriver) er hund innan den fyller 18 månader och vi ser förstås gärna att ni även går MT ( mentaltest när åldern är inne).

Vi anordnar MH för kullen samt MT men även träningar och träningsläger och vi vill förstås hålla kontakten med våra valpköpare.

När du köper valp från oss är den leveransklar vid 8 veckor

– Valpens föräldrar är HD fria friska hundar som uppfyller Svenskabriardklubbens  avelsrekommendationer

– Fri från nattblint anlag såkallad – RPE 65- FRI

– Registrerad i Svenska Kennelklubben ,veterinärbesiktigad & ID märkt

– Vaccinerad & avmaskad

– Dolda fel försäkrad hos Agria samt individuellt försäkrad från vecka 6

-Uppväxt i hemmiljö där de fått tillbringat sin tid ute och inne tillsammans med oss

 

Kontakta oss om ni vill veta mer- Kontakta oss Therese -070-5601149 real81@hotmail.com