Planer Vår 2019

Valparna är här!

28/3 föddes 4 fawn tikar, 3 fawn hanar & 2 svarta hanar .

Alla valpar är bokade

KORAD TJH SE UCH FI UCH N UCH NORD UCH LP1 LP2 RLDN RLD F

Eau De Luxx Exxtra Of Me-Morr-Y

&

RLD N NordstjärnanJuniorVinnare -17 BIVJuniorVinnare 17

Fenixx  For De Luxx Bellas Liberi

 

Fenixx

Mult CH Mult SEl  CIE Tiziano Barolo Des Nobliaux Moustachous

CIE Mult CH Mult Sel IPO-V ZZO ZOP Cant ,ZVOP Bon Cheri Bellas Liberi

HD A , ED UA ,

EU -FRI CSNB -Fri ( Dna-Test )

MH Godkända skott  & Unghundsbeskriven

BIR SKK

BIR NKK

BIM SKK

BIG2 NKK

BIS 1 SBK

BIS 2 SBK

BIS 4 SBK

Cert Finland

Cert Norge

CACIB

2a junior Värdsvinnareutställningen & R- VDH-CHA

Nordstjärnan Juniorvinnare 17

BIV Juniorvinnare 17

Bästa valp Svenska Briardklubben 2017

BIS Valp

 

Glänsa

IPO-3 HWT3,ZZV, MULT CHA Brian Badrias Darling

CIE KORAD  LP1 LP2 RLDN RLDF Don Fidos Me-Morr-Y De Luxx

HD B ED UA , SCNB FRI ( DNA Test ) EU -Fri

MH Godkända skott

KORAD
BIR, CACIB
Svensk Utställningschampion
Finsk Utställningschampion

Norsk Utställningschampion

Nordisk Utställningschampion

VDH-CHA Tyskland

BIS1 Bruks SBK & Svenska briardklubben

BIS2 SBK
CACIB
Tjänstehund
286,5 Nya Lydnasklass 1
LP1 & LP2
Godkänt anlagsprov Vallning

Årets allroundhund 2015 , Bästa allroundtik 2016Fenixx är en trygg kille med tassarna på jorden . Han är cool, vänlig och okomplicerad hund att ha med sig samt ha att göra med. Hans avknapp är fantastisk och när det än bjuds till en sekund lugn och ro lägger han omkull sig vart han än är och slappnar av.  Han är vacker att titta på och har ett riktigt bra vallanlag som vi praktiserar samt en fantastisk spårnos. På sommaren joggar vi och på vintern åker vi skidor, drag är en riktigt rolig gren och något han är duktig på. Planen finns att ta oss ut på både vallning , drag och spår men självklart också på lydnad och rally. Trots Fenixx coola lugna sätt är han inte en hund som är tråkig utan tvärtom, han bjuder till och bjuder dessutom på många skratt.  Hans mamma är den vackra arbetsvilliga Cheri , hon har tävlat i vallning , Ipo, Spår samt lydnad. Hon har flera gånger vunnit BIR på den Tjeckiska rasspecialen. Fenixx pappa är en härlig glad kille som också har med sig fina utställningsmeriter. Fenixx syskon som är röntgade har alla A/A och har verkligen haft en strålande karriär i utställningsringen där ena brorsan blev värdsjuniorvinnare 17.

 

Glänsa är en fantastiskt arbetshund som alltid gör sitt bästa. Hon älskar allt i arbete och är en duktig spår, vallning, lydnad och tjänstehund. Hennes kullsyskon besitter samma arbetskapacitet där vi har den första svenska heelworkchampion, men även lydnadschampion samt syskon som är uppflyttad till högre spår, rallylydnadmeriter, agilitymeriter, freestyle samt vallningsmeriter.  Glänsas pappa är den kända Brian som har arbetsmeriter som IPO3, HWT3 ( Vallningstävling högsta klass, Lydnad, skydd, spår med också flertalet utställningsmeriter. Glänsas mamma är den lilla goda Gnistra som nu vid 8 års ålder gör en fantastisk agilitykarriär. Gnistra är även uppflyttad gamla lydnadsklass 3, lägre rapport och har även hon gjort vallanlagsprovet och har förstås fina utställningsmeriter.

 

Ur denna kombination hoppas jag på friska mentalt sunda hundar med ett otroligt  vackert yttre.   De bör få en mycket bra exteriör för att klara dess arbete som briarden är gjorda för.  Jag hoppas och tror att vallanlagen följer med samt en vilja att vara till lags i träning ,tävling samt i vått och torrt.  Båda har mörka ögon , vackra bett och en lättskött päls.

 Dessa hundar kommer att passa dig som vill vara aktiv med din hund i någon hundsport för att tävla och eller träna. De kommer självklart att passa dig som vill ställa ut eller bara ge din valp/hund ett aktivt kärleksfullt hem

Vi är en liten kennel i Norr där det viktigaste för oss är sunda hundar av kvalité & med bra mentalitet.

Vi har förstås också krav på våra valpköpare så som ni skall ställa krav på oss.

De krav vi ställer på er är att ni HD ( höftledsröntgar) MH (mentalbeskriver )& UhB (unghundsbeskriver) er hund innan den fyller 18 månader och vi ser förstås gärna att ni även går MT ( mentaltest när åldern är inne). Vi hjälper till att anordna sådana saker om önskemål finns. Vi anordnar även träningar och träningsläger och vill förstås hålla kontakten med våra valpköpare.  I vår småskaliga kennel hjälps vi åt med eventuella problem och firar framgångarna.

När du köper valp från oss är den leveransklar vid 8 veckor

– Valpens föräldrar är HD fria friska hundar som uppfyller Svenskabriardklubbens  avelsrekommendationer

– Fri från nattblint anlag såkallad – RPE 65- FRI

– Registrerad i Svenska Kennelklubben ,veterinärbesiktigad & ID märkt

– Vaccinerad

– Dolda fel försäkrad hos Agria

Kontakta oss om ni vill veta mer- Kontakta oss Therese -070-5601149 real81@hotmail.com